Λάρισα: Ζωντάνια στην καρδιά του κάμπουΜια πόλη με δυνατό παλμό και μακραίωνη ιστορία, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Πηνειού, δεσπόζει στο κέντρο του Θεσσαλικού Κάμπου. Γύρω της υψώνονται επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, ο Όλυμπος, ο Κίσσαβος, το Μαυροβούνι και άλλα μικρότερα βουνά.

 Η Λάρισα, μια σύγχρονη μεγαλούπολη με σημαντικά μνημεία, εξαιρετικά στέκια, πεζοδρόμους και πλατείες που σφύζουν από ζωή, καλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι με ζωηρούς ρυθμούς, ποικίλες εμπειρίες αλλά και στιγμές χαλάρωσης στα πάρκα και τις φυσικές ομορφιές που την περιβάλλουν.

Η Λάρισα κατοικείται εδώ και χιλιετίες. Οι Πελασγοί, οι πρώτοι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, την όρισαν πρωτεύουσά τους όταν κυριάρχησαν στη Θεσσαλία. Εδώ έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο πατέρας της Ιατρικής Επιστήμης, ο Ιπποκράτης, ο οποίος πέθανε το 377 π.Χ. Το μνημείο του είναι ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. 

Στολίδι της Λάρισας αποτελεί αναμφισβήτητα το Α΄ Αρχαίο Θέατρο, που ξεχωρίζει μέσα στον αστικό ιστό και προκαλεί τον θαυμασμό. Εξερευνώντας την πόλη, θα συναντήσετε διάσπαρτα μνημεία της αρχαιότητας, της προχριστιανικής, της βυζαντινής και της οθωμανικής περιόδου. Τα περισσότερα βρίσκονται στο λόφο του Φρουρίου, όπου έχουν εντοπιστεί τα πρώτα σημάδια κατοίκησης από τη νεολιθική περίοδο. Πέρα από το ιστορικό του ενδιαφέρον, ο λόφος αυτός αποτελεί αγαπημένο μέρος για βόλτες, καφέ, φαγητό ή ποτό.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Λάρισα είναι γνωστή και ως «πόλη του καφέ», αφού εδώ θα βρείτε εκατοντάδες καφετέριες, ενώ και οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές. Η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας είναι φημισμένη και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της, την εμπορική της αγορά και την έντονη νυχτερινή ζωή. 

Η βόλτα στους πεζοδρόμους θα σας φέρει στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου βρίσκονται δεκάδες καφετέριες, η Ιατρική Σχολή της Θεσσαλίας και ο «Γλυπτός Ποταμός», ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι που αναπαριστά συμβολικά τη ροή του Πηνειού προς την πλατεία Σάπκα, την κεντρική πλατεία. 

ΠΗΓΗ ZOUGLA.GR